БСП поиска шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата да се яви в парламента и да обясни за забранените за продажба и използване 62 медикамента за хипертония.

Агенцията по лекарствата публикува СПИСЪК с безопасните медикаменти, съдържащи валсартан 

Според проф. Георги Михайлов има създадено сериозно напрежение в ДКЦ-та и пред кабинетите на кардиолозите след оповестената забрана на препаратите за високо кръвно. Това заболяване в България засяга 160 хил. души, припомни лекарят от левицата. По думите му в някои аптеки има още неизтеглени партиди на забранените лекарства, които са китайско производство.

Не се яви нито един сериозен фактор, нито директор на агенцията по лекарствата, който да даде информация, разкритикува соцдепутатът. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се съгласи с аргументите му. Абсолютно е необходимо да изслушаме г-жа Асена Стоименова и ще я поканим, каза тя, като се ангажира НС да влезе във връзка с шефката лекарствената агенция.

Въпросните лекарства за хипертония бяха забранени миналата седмица заради опасна съставка, която се смята за канцерогенна, пише Канал 3.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!