27-годишен мъж с коронавирус от град Бяла, Русенска област, загуби битката за живота си. Той е сред четирите починали пациенти в COVID отделения през последното денонощие в Русе, съобщава "Монитор".

Младият човек бил опериран към края на октомври тази година. Седмица след хирургическата интервенция си направил PCR изследване, което се оказало положително. Приет е за лечение в УМБАЛ „Медика“ в Русе, но въпреки положените усилия от страна на медиците, е починал.


2 от най-младите жертви на К-19 у нас в сряда - на 27 и 33 години! 

Починалите хора с COVID-19 в Русенско от началото на пандемията станаха 105 – 57 мъже и 48 жени, на възраст между 27 и 91 години, сочи справката на Областния оперативен щаб.

Данните от последното денонощие показват, че Русе е на седмо място по заболяемост в страната след София /град/, Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград и Бургас. Новозаразените са 181, като 157 са поставени под домашна изолация, а 24 са хоспитализирани.

През вчерашния ден са оздравели 121 души. Диагностицираните с коронавирус от началото на пандемията в Русенско достигнаха 3608, като активните случаи са 1809.