Кметът на най-многолюдния окръг в американския щат Флорида обяви нов полицейски час през нощта и ще затвори някои предприятия, отворили през юни, предадоха световните агенции.

Карлос Хименес - кмет на окръг Маями-Дейд - каза, че от тази вечер между 22 и 6 часа започва да действа полицейски час, който ще остане в сила за неопределено време. Със заповедта се затварят казината, кината и други развлекателни обекти.

"Полицейският час цели да спре хората да се движат навън и да излизат с приятели на групи, след като става ясно, че това допринася за бързото разпространение на вируса", каза кметът.

Флорида отбеляза вчера нов дневен рекорд в броя на новите случаи на коронавирус - 10 109 заразени. Здравните власти в щата отчетоха вчера 325 нови хоспитализации на пациенти с Ковид-19 - едно от най-големите увеличения за денонощие.

При обявяването на полицейския час Хименес изтъкна недостига на персонал в местните болници. По-рано той каза, че плажовете ще бъдат затворени през предстоящия уикенд, когато в САЩ отбелязват националния празник - 4 юли.