Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се самоизолира. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. 

"С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък.

От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина.

При първа възможност ще си направя PCR тест", написа той в социалната мрежа. 

 

Уважаеми приятели, С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви...

Публикувахте от Kostadin Angelov в Неделя, 25 октомври 2020 г.
  
 Ето кой е застрашен заради положителния тест за К-19 на Борисов

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също се е самоизолирала след новината за премиера.

"След като бях информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти", съобщи тя във Фейсбук.

 

След като бях информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти.

Публикувахте от Теменужка Петкова в Неделя, 25 октомври 2020 г.

Освен тях и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев съобщи с пост във Фейсбук, че се самоизолира заради положителния тест за COVID-19 на премиера Бойко Борисов.Както БЛИЦ съобщи, след като вчера Столичната РЗИ свали карантината на премиера, днес той съобщи, че е положителен за коронавирус. 

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина, коментира шефът на Столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев.

В петък премиерът присъства на подписване на два меморандума между САЩ и България за 5 G и ядрената енергия. На срещата присъстваха Росен Желязков и Теменужка Петкова.

В състава на американската делегация, която пристигна у нас бяха заместник-държавният секретар Кийт Крак и помощник-държавният секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ Кристофър Форд.

Борисов и Карк имаха лична среща по-рано през деня.

Ден по-рано, в четвъртък, българският министър-председател проведе среща с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър, на която беше обсъдено стратегическото партньорство между България и САЩ и сътрудничеството в областта на отбраната.

В сряда премиерът участва в редовното правителствено заседание заедно с министрите от кабинета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ