Няма настанени в болница или пострадали мигранти след ужасния инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицейски служители. Това обяви здравният министър д-р Асен Меджидиев, който извърши проверка каква е организацията за работа на Спешна помощ в болница "Света Анна" в София.

"Основната ни задача беше подобряване на Спешната помощ. Първото, което направихме, е да пуснем допълнителни 4 центъра за по-бързо пристигане на екипите в София. Видях ситуацията и по морето. Веднага реагирахме с изпращането на екипи, които да помогнат до края на сезона в нашите курорти. Заминаха 8 лекари, подсигурили сме денонощни екипи на 3 места", каза още министърът на здравеопазването.

По думите на Меджидиев основната цел е била да подсигурят денонощно присъствие в пунктовете за спешна медицинска помощ. 

"Преди пунктът се затваряше, когато екипът тръгнеше на адрес. За следващия сезон правим проект да се подсигури по-адекватна помощ в курортите, тъй като населеността там през летните месеци се увеличава около 10 пъти", посочи здравният министър.

Това заяви здравният министър Д-р Асен Меджидиев по време на проверка  в Спешното отделение на Окръжната болница „Света Анна” в София. Целта е да се запознае на място със създадената организация за работа на спешните екипи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук