Половинката на алпиниста Боян Петров, който изчезна на връх Шиша Пангма, публикува разтърсващ пост във фейсбук, в който говори за човешките качества на алпиниста.

"Слагам тази снимка от 2016-та на сцената в Радисън, където Боян беше обявен за мъж на годината. Тази награда не е за алпинизъм или спортно постижение, това е много повече и трябва да се носи с много разум и достойнство", така Радослава Ненова започна поста си.

"Та в тази връзка исках да ви споделя, Боян макар и с много лют характер никога не си позволяваше да хули другите хора…нито колеги, нито алпинисти, нито роднини, нито случайни минувачи, нито жълти медии….

Аз съм най-близкият му човек последните 14 години и заявявам със сигурност, че последното, което го интересуваше са кавги на дребно, материални спорове и лъжи в постиженията.

Днес съм сравнително мълчалив свидетел на много неща, на много реакции и ваши писания и коментари…моля, да не въвличате името му в дребни мерения и разпределяния. Къде от любов, къде от скука или друг вид емоции, но бая нещо се случи, ползвайки се неговото име.

Боян гонеше и постигаше лични цели, не се съревноваваше с никой", призовава Радослава.