Продължава информационната кампания, подета от БТВ, която цели да ни държи в течение какво яде Кирил Петков, пише tribune.bg.

Съпругата му Линда Маккензи-Петкова беше първият гост в „Моето звездно парти“ – новото шоу на Силвена Роу.

Зрителите бяха подробно информирани за вкусовите предпочитания на Петков – кисело мляко за закуска, което си ядял по път, защото бързал, по принцип хапвал и месо, обичал манджички, особено мусака с патладжани вместо картофи.

Самата Петкова обичала да прави боб и леща. Рецептата за боб на фурна научила от свекърва си.

Още в началото на разговора Роу обяви съвсем чистосърдечно, че никой не е очаквал, че мъжът на Линда може да стане премиер някой ден, когато тя била участничка в „Мастър Шеф“.

А „премиершата“ разказва, че няма някакви допълнителни задължения покрай кариерата на министър-председателя. Петкова си се занимавала със сладкарницата, която станала доста популярна покрай всички неща, които се случват около тях в последните 6 месеца.

Роу подсказа, че сладкарницата е успешна заради готварската страст на Линда, а не заради съпруга ѝ, но самата Петкова не се съгласи и каза, че клиентите ходят заради премиера и тортите.

„В Канада, за тях сме някаква „Ла-Ла-Ленд“ тук. Аз научих български преди 15 години“, разказа тя.

Иначе двете с сготвиха изцяло веган меню – „нестандартна“ шопска салата, рулца от патладжан с веганова рикота и безглутенова торта с „тайна“ полезна съставка, която използваха като подсладител.