Съпругата на уважавания ортопед и председател на комисията по здравеопазване във врачанския общински съвет д-р Георги Комитски – Полина, е замерила с яйца заместник здравната министърка Жени Начева при днешното й посещение във врачанската болница. Това съобщи самата тя, цитирана от BulNews.bg. 

Жената, която също работи в лечебницата от 2010 г. насам като счетоводител, изрази недоволството си срещу бездействието на държавата за справяне с проблемите в здравното заведение.

„Постъпката е в знак на протест срещу геноцида на населението на Врачанска област, който се извършва със затъркването на окръжната болница“, каза Комитска и допълни: „Със затварянето на все повече отделения животът и здравето на хората са изложени на риск, тъй като се закриват ключови структури в лечебницата. По този начин се нарушава конституционното право на хората за достъп до здравеопазване“.

„Същевременно при посещението си Начева демонстрира тотално непознаване на ситуацията, като заяви, че по нейна информация всички отделения функционират нормално“, коментира още Полина Комитска и продължава: „На всички срещи до момента заместник-министърката показва некомпетентност, като не може да отговори на поставените й въпроси. Същевременно тя залъгва лекарите и жителите на областта с празни обещания“. 

„Бясна съм! Идват и лъжат хората! Ако дойде пак, пак ще я замеря!“, каза разгневената Комитска.
 
Полина Комитска се била запасила с две яйца. Първото обаче пропуснало целта си и се разбило в стената зад зам.-министър Начева. При втория удар тя се прицелила по-точно и яйцето се счупило в краката на гостенката.

За протестния акт на г-жа Комитска полицията ѝ е съставила предупредителен протокол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!