Авторите на две телефонни имами разкриха само за ден полицаите в Бургаско, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град. Ало измамниците действали по познатата схема: „катастрофа – жертва – подкуп”.
След издирване в Карнобат са били задържани двама мъже и едно 15-годишно момче, които са позвънели на възрастна жена, за да и съобщят, че внука й участва в ПТП. За да „прикрият” уликите срещу него, мафиотите поискали 1 000 лева. Пенсионерката се отзовала на анонимното обаждане, след което предвидливо се обадила в районното полицейско управление в града и сигнализирала ченгетата.

Резултатът не закъснял - задържани са всички, участвали в измамата, с изключение на тийнеджъра, който е под полицейска закрила.

46-годишен пишман бургаски измамник пък е попаднал в ръцете на хората, които се опитал да измами с три хиляди лева. Той се обадил на жена и й съобщил, че синът й е направил тежка катастрофа. Гражданката веднага позвънила на сина си, той незабавно се отзовал на мястото и сам задържал измамника, след което го предал на полицията.

На фона на двамата предвидливи граждани от Бургаско, които не допуснаха да бъдат “ужилени” от измамниците, а ги предадоха на ченгетата, още по-наивно изглежда предоверяването на 67-годишна пенсионерка. С наивността си възрастната жена се оставила да бъде измамена непознат мъж. Той се обадил вчера в късния следобед и поискал 5 хиляди лева, за да заличи улики в допусната катастрофа на неин роднина. Измамниците дали указания как и откъде да бъдат изтеглени парите от банковата й сметка, а лековерната женица подала сигнал във Второ РПУ-Бургас едва след като изпълнила всичко, което й наредили непознатите. /Марина Шиварова, БЛИЦ