Собствениците на 800 парцела в прословутия хасковски парк “Кенана” са лишени от правото да ползват електроенергия от хасковското Енерго , което е клон на фирмата доставчик EVN, алармираха част от тях, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. Едно електротабло, сложено днес от служители на EVN на временен строителен обект, стана повод за поредната разправия във вилната зона.
На същата улица има десет собственици, които са подали молби за пускане на ток за строителство още преди две години,  каза за БЛИЦ Лиляна Казанджиева, представител на гражданското сдружение на недоволните от вилната зона. Никой, обаче, не ни обръща внимание. Значи за едни може, а за други – не. Или става въпрос за даване на подкупи, каза Казанджиева.
Според нея почти половината от обитаващите 2000 семейства вилната зона, са лишени от правото да ползват електричество. Хората са принудени да протягат огромни кабели, за да могат да си свършат някоя работа. Протестите срещу фирмата доставчик на EVN са надлежно събрани като документи и изпратени в централата им в Австралия с молбата да бъдат приети там, за да разкажат за золумите на тукашното Енерго ръководител на което е Петко Попов.
Групата за пътуване до Австрия е вече оформена, чака се само потвърждението, че ще бъдат приети от големите шефове.  /БЛИЦ