КНСБ спря с жива верига служители на гръцката компания инвеститор „Айкон”.
Това е станало около 7,00 ч. тази сутрин, когато работниците на фирмата, започнала строеж на над 20-етажен бизнес център до 22-етажната сграда на КНСБ са навлезли в противопожарната алея и зелените площи на синдикалната централа.
С метални заграждения и бетонени блокчета те са ограничили един от подстъпите към сградата на КНСБ, в намерението си да изрежат многогодишните борове и ели, засадени от синдиката.
Въпреки неколкократно проведените разговори с представители на инвеститорите, новият строеж не е съгласуван със собственика на сградата - КНСБ в частта градоустройство и прилежащи територии.
По план, новата бизнес сграда е ситуирана едва на 13 метра отстояние от сградата на КНСБ, разрушавайки противопожарната аварийна алея, която трябва да обезпечава сигурността на сградата на синдиката.
Главният архитект на столицата Петър Диков се отзова също по спешност на мястото на протеста и пое ангажимент да се вземат необходимите мерки за разрешаване на конфликта, без да се нарушават интересите на КНСБ. /БЛИЦ