Още около седмица ще се наслаждаваме на топло за средата на септември време. 23-33 градуса ще достигнат температурите в няколко райони на страната.

С няколко градуса по-ниски ще са те по Черноморието, но въпреки това решилите да прекарат последен за сезона уикенд на морето, ще се радват на отлично време за плаж днес и утре, пише „Телеграф”.
 
Температурата на морската вода все още е много приятна за къпане – около 25 градуса.

Топло ще е и на първия учебен ден в понеделник. Децата обаче все пак ще се наложи да излязат и с връхни дрешки, защото в ранните утринни часове ще е хладно, а следобед – горещо.

В следващите два дни температурите не само че няма да падат, но дори и още ще се повишат, като на места отново ще достигнат 34-35 градуса.

В сряда вечерта и четвъртък есента ще започне да чука на вратата. През деня температурите ще се запазят високи, но на много места ще превали дъжд.

В следващите дни вече живакът ще се понижи чувствително – с около 10-ина градуса. Затова трите почивни дни покрай Независимостта няма да са толкова подходящи за почивка по родното Черноморие, както този уикенд. Максималните температури по крайбрежието след седмица вече няма да превишават 20 градуса.

Официално астрономическата есен ще настъпи на 23 септември в 10:50 часа.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната