Видяхме, че традиционните партии са изгубили доверие като ГЕРБ, БСП слизат надолу. Новите партии не бяха в състояние да излъчат правителство поради някакви вражди, които аз не мога да преценя доколко са разумни.


Така че при тази ситуация отиваме за трети път на избори заради партии, които са неспособни да съставят правителство, не искат да преговарят помежду си и надеждата е, че този нова проект е различен от останалите.

Това коментира за БНР журналистът Иван Бакалов.

Според него всеки нов политически проект привлича гласоподаватели, които до този момент не са искали да гласуват.

"Демократична България" силно ги желае да ги вземе при тях в листите си. Това за "Демократична България" ще е добър шанс да излязат като основна политическа сила – първа или втора. Но за новите лица в политиката Асен Василев и Кирил  Петков не е добре, защото те когато се явят самостоятелно ще привлекат хора, които не искат "Демократична България", допълни Бакалов.

По думите му някой трябва да се нагърби със съставянето на правителство.

,,Тези, които досега се мъчеха, толкова се изпокараха, че са минирали възможността в следващ парламент да направят правителство. Така че такъв нов проект е положителен'', смята още журналистът.

Има разочарование от "Има такъв народ", но не само от нея. Ще видите, че хората са разочаровани, че те не успяха да съставят правителство.

ИТН обвинява "Демократична България", "Демократична България" обвинява тях. Колкото и да се обвиняват взаимно, факт е, че те заедно не направиха правителство.

И беше много ясно, че трябва да преговарят с БСП, защото без тях трябва да преговарят ГЕРБ. Те казаха категорично, че няма да преговарят и резултатът е трети път избори. Мисля, че това е световен рекорд, коментира Бакалов в заключение.