Всяка вечер гледам прогнозата за времето, не мога да разбера защо не гледат прогнозата. Вчера за кой ли път съобщиха, че дъждът ще премине в сняг тази вечер.

Днес дори е Андреевден, честито на всички именници, според вярванията от днес започва зимата, ако не се доверяват на прогнозата за времето, поне на вярванията да се доверяват, защото колко години вече се опитваме да хванем тези снежинки във въздуха, вие сте ги хванали в студиото.

Така журналистът Биляна Запрянова коментира в "Пресечна точка" по Нова Тв снежната блокада на "Хемус", където имаше закъсали тирове и защо зимата за пореден път хвана неподготвени снегопочистващите фирми.

Как може да не сме наясно, че подготовката за зимния сезон е трудна със сигурност и изисква много средства за снегорини, машини, за сол и така нататък, и може да се получи проблем.

Но при положение, че снощи не е имало снежна буря, всички знаем, гледахме прогнозите, виждаме снегът, който е навалял, не е имало снежна буря, да бяхме ги изчистили тези магистрали. От утре спират валежите, така че спокойно, може да си отдъхнат всички, каза още Биляна Запрянова.