Жена от Родопите ще бъде принудително настанена в Психиатрична болница заради тормоза, който осъществявала над децата и роднините си. Тя заключвала в стая децата си, често дори упражнявала насилие над тях. Дори не ги пускала на училище, пише 24rodopi.com.

Шокиращата история е от крумовградско село.

Назначената експертиза на майката пък доказала, че тя страда от параноидна шизофрения. Мъжът й бил в затвора, а тя отглеждала децата в дома на родителите му. През последните месеци обаче станала агресивна. Заплашвала свекъра си, че ще го убие докато спи.

Децата били подложени на стрес. Тя ги държала под ключ в стая. Не ги пускала на училище. Кметът на селото дори накарал шофьора на училищния автобус да минава покрай тяхната къща, за да могат дечицата да стигнат до школото.

При проверка след сигнал от страна на полицейски служители, жената избягала в гората заедно с дъщеря си. Тя не я пускала на училище от страх да не би бащата на детето да го отвлече и „продаде зад граница“, разкриха запознати със случая.

Поведението на жената ангажира различни институции да се заемат със случая. То бе определено като заплаха за околните.

Районната прокуратура в Крумовград пък се обърна към съда с искане за принудително настаняване за лечение. Магистратите уважиха искането и жената ще трябва да се лекува в Държавна психиатрична болница в продължение на два месеца.