На неочаквана гледка са попаднали шофьорите по пътя от Видин до София. Редом с колите и камионите по аутобана е бил засечен и... трамвай. Това става ясно от снимка, публикувана в социалните мрежи.

Разбира се "железният кон" е бил качен на репатрак и така се е движил по трасето. 

"Внимание трамвай 7 по магистралата...", гласи съобщението към снимката.

Веднага под поста пък заваляха любопитни коментари и много лайкове.
 Крис Кръстанов Цена за салона ?


Nikolay Tabakov Новото метро София-Перник

Stefan Stefanov Пернишки трамвай

CeKata Zafirov Колеги капариран е вече, взех го да си отглеждам кокошките в задната част,а отпред прасетата", гласят част от коментарите.

От Столична община днес обявиха официално: 

"В София пристигна първият от 13-те нови нископодови трамваи по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Превозването на трамвая по пътя от Видин до София бе забелязано от пътуващи по това направление столичани, които веднага пуснаха снимки в социалните мрежи със закачливото заглавие "Трамвай по магистралата".

Превозните средства са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 метра, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички. Новите мотриси ще заменят превозните средства на трамвайна линия №5.

Трамваите се произвеждат от полската компания PESA Bydgoszcz SA по договор, сключен със „Столичен електротранспорт” ЕАД в края на януари т.г. Договорът е на обща стойност 44, 7 млн. лв., без ДДС.

Предвидени са също доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала. Договорът е част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие."