Пред погледите на военните министри на България и Македония - Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска отряд от български военни спецчасти и техни колеги от македонските „Волци“ /Вълци/ атакуваха и обезвредиха лидер на мощна терористична групировка, който се беше скрил в обезлюдена сграда.
В акцията по обезвреждането му се включиха хеликоптер „Кугър“ с десантчици и 2 високопроходими бойни машини „Хамър“. От хеликоптера по въже се спуснаха десантчиците и сградата, в която се криеше терористът беше обградена от добре обучените спецчасти на двете братски войски. С димни гранати и изстрели сградата беше атакувана от две страни едновременно, а терористът беше обезвреден и заловен жив.После предаден на Гранична полиция, пише "Монитор". 

Съвместното военно занятие се проведе в района на бившата гранична застава, която отстои само на 2 километра от граничния пункт с Р Македония - Станке Лисичково. Това беше последното съвместно мероприятие между двете спецчасти, което започна на 7 май на територията на България. Догодина домакини на съвместните военни занятия ще бъде Македония.Военните министри бяха посрещнати „за почест“ с почетни роти от двете страни, военен оркестър изпълни химните на двете страни. Близо 70 военнослужещи взеха участие в реалните действия по обезвреждане на терористи на днешната демонстрация – 50 от българска страна и 20 от македонска. „Видяхме, че заедно можем да постигнем много и вярвам, че това сътрудничество ще продължи и по-нататък“ – каза бригаден генерал Орце Йордев, досегашният командир на Специалните сили на Република Македония, който символично предаде командването на новия си колега.Министърът на отбраната Красимир Каракачанов благодари на македонските си колеги с думите: „Днес действахте заедно така взаимно, както навремето дедите ни са воювали заедно. Това, което двете правителства направиха за една година предишното правителство на Груевски за 10 години не направи нито стъпка на сближаване на двете съседни държави Ние сме твърдо за по-бърза интеграция на Македония в НАТО и Европейския съюз. България твърдо подкрепя тази политика“, каза той и допълни: „Като две близки страни трябва да се уважаваме и да си помагаме“.

„Думите днес стават дела. Това, което двете правителства трябваше да направят – да подобрят политическите отношения между двете страни – отвори възможности за сътрудничество в много сфери“, заяви Радмила Шекеринска, вицепремиер и министър на отбраната на Република Македония. Тя поздрави военнослужещите за съвместната им работа последните две седмици и каза, че се надява в бъдеще на още подобни съвместни тренировки. „Очакваме ви в Македония“ – завърши тя.