Утре се навършват 12 години от убийството на Андрей Луканов, затова Агенция БЛИЦ реши да направи проучване сред светски личности доколко са запознати със съдебния процес за екзекуцията на известния български политик. Оказа се, че известни особи изобщо не ги вълнува този процес и не знаят нищо за него.
Позвънихме първо на фолкпевицата Мария, която се оправда, че темата не я e вълнувала, защото била мъничка, когато разстреляли Луканов. "Променят се времената, сега има нови герои на новото време, следим ги тях", заключи с усмивка красивото миньонче.

"Това са игри, които ще разберем след 50 години", философски заключи Здравко от първото издание на "Биг Брадър". "Май ги оправдаха накрая, не помня точно какво стана", с неубедителност в гласа заяви гларусът от Приморско. "Надявам се за в бъдеще да няма такива драми, които да излагат страната ни", философски завърши разговора плейбоят.

"Не смятам, че допринесе нещо на света. Това си е лично човешка драма", така мотивира незаинтересоваността си към този процес Влади Въргала.

"Не знам да е имало осъдени изобщо по този процес", направи грешно предположение попзвездата Ирина Флорин. "Процесът постоянно се затваря и отваря от нови събития. Ние никога няма да разберем кой е убиецът", с вещината на опитен магистрат отсече Флорин. Според нея Луканов е бил интересен политик, но е загинал от разчистване на сметки.

"Бях малка", повтаря оправданието на Мара Отварачката русата й колежка АнДжи. "Мога да кажа, че той е бил доста влиятелна фигура, дори да има заподозрeни, всичко ще бъде прикрито", прогнозира блондинката.

Рапърът Устата обаче изби рибата с оправданието си "Ааа, тогава бях в казармата и изобщо не го следя този случай, не знам за какво става дума на процеса. Осъдиха някакъв строителен предприемач нали?", попита дуетната половинка на Софи Маринова.

От музикалната гилдия отсрами колегите си Дони, който успешно разказа целия сценарий на процеса срещу предполагаемите убийци на Луканов, които бяха оправдани. Съпругът на дългокраката Нети дори успя да определи убийството като политико-икономическо.
Милан Николов, БЛИЦ