Вероятно съм по-голям реформатор от много хора, които се наричат десни. Ще споделя няколко ценности, които исках да отстоявам като премиер – върховенство на закона, западна ориентация на страната, съдебната система, свобода за медиите, свобода за бизнеса. Това заяви Николай Василев на пресконференция на ИТН.

Също така съм привърженик на парламентарната република. През последната седмица разработих един документ от 68 страници. Той се нарича Модернизирай България – Икономически приоритети. В понеделник Слави Трифонов прочете 14 приоритети. Бяхте прави, че това не може да бъде пълна програма. В този документ има 240 приоритета. Този документ трябва да се гледа в своята цялост. Искам да споделя с вас 5 приоритета, за които щях да работя, ако бях премиер.

Първо – щях да предложа намаляване на данъците в България. Второ - щях да предложа бюджет за 2022 г. без дефицит. Мен би трябвало да ме познавате като най-големия бюджетен ястреб на републиката.

Трето, щях да наложа своето специално ноу-хау за борбата с обществените поръчки, 4-то в документа пише, че бих искал пенсиите да се повишат с 35%, но по друг начин и 5-то щях да предложа да се повишат заплатите на лекари, учители, медицински служители.

Кандидатите за министри бяха съвместно избрани и излъчени от ръководството на ИТН, Слави Трифонов и включително мен. Никакви чужди посолства нямат отношение към предложението за правителство“, уточни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ