Трудно ще може да се състави правителство в рамките на този парламент. Колегите ни заложиха на конфронтацията, омразата и противопоставянето и изключиха диалога. Днес той беше нарушен вътре в управляващата коалиция, заяви пред БНТ депутатът от ДПС Хасан Адемов.

На въпрос дали бившият председател на НС би бил подходяща кандидатура за премиер, Адемов заяви: „Независимо, че той беше изпратен с овации за нас той остава човекът, който наруши правилата за работата на НС“.

„Има много задачи, които трябва да изпълни това НС. Доверието на българските граждани към това НС обаче е загубено. Най-логичният изход са предсрочните парламентарни избори. Трябва да сме наясно, че дори да се състави кабинет той трудно би оцелял“, смята Хасан Адемов.

„От ДПС предложихме нов бюджет. Поехме отговорността, която правителството не можа да реализира. Ние предложихме мерки в подкрепа на бизнеса, за земеделските производители, предложихме и мерки за повишаване на възнагражденията в сектор „Сигурност“. Убеден съм, че тези предложения ще дадат глътка въздух на българските граждани и бизнеса“, смята депутатът от ДПС.

Според Адемов най-големият проблем на управляващата коалиция е, че решиха, че техните решения са най-добрите, останалите са политически аутсайдери. В цял свят между управляващи и опозиция има сътрудничество, а не разделителна линия, подчерта той.