Премиерът три пъти обяснява че това не е негово решение, затова искам да поздравя службите за добре свършената работа. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод изгонването на 70 руски дипломати от България.

Всеки, който работи срещу интересите на държавата ни, трябва да бъде екстрадиран. Но начинът, по който Кирил Петков представи изгонването, превърна изгонването в пародия. В последните дни все едно живеем в Мисия "Лондон". Ситуацията стана комична и страната ни не изглежда сериозно, заяви Добрев.

По думите му кабинетът в оставка не е успял да се справи с овладяването на цените на горивата.

"Бензинът и дизелът се произвеждат от суров петрол. При производството се харчи ток, газ, освен това има амортизационни разходи. От началото на този кабинет нищо не се е променило в цените на тока и газа, а виждаме, че цената хвърчи нагоре и стига почти 4 лева, което е увеличение с 1 лев.

Ако държавата не може да се контролира нормата на печалба на "Лукойл", която продава евтиния руски сорт "Урал" на цената на "Брент" може да сложим акциз върху суровия петрол от Русия и държавата да прибере този лев на литър", посочи депутатът от ГЕРБ.

Според Делян Добрев няма шанс за съставяне на експертен кабинет с ограничен мандат.

"Единственият шанс за правителство в рамките на този парламент е, ако "Продължаваме промяната" продължават да купуват депутати и купят още 4-5 депутати", каза той.