Не бива да се отказват документи на защитника на министър-председателя, важни документи. Тогава резултатът можеше да бъде друг. Това заяви адвокат Марин Марковски в ефира на bTV по повод решението на втора инстанция по делото между Бойко Борисов и Елена Йончева.

Юристът уточни обаче, че при това решение са отпаднали обвиненията към ПП ГЕРБ.

„Привличането на Елена Йончева по делото за КТБ пак е свързано с харченето на държавни пари. По време на своята кариера тя е получила пари, които си заслужава да бъдат разглеждани. Не като престъпление. Но да си спомним за времето когато тя не беше политически противник на г-н Станишев, а негова партньорка в живота“, напомни юристът.

„Ще има трета инстанция, ще ни се допуснат всички тези доказателства. Ние разполагаме с доказателства, които ще кажат нещата такива, каквито са. Много е лошо! Министър-председателят трябва да бъде критикуван, но не и обругаван. С тази „Ало, Ваньо съм. Става въпрос за нещо, което е доказано от прокуратурата. Когато е спрял проверка в митниците, никой не разбра, че има решение на ВАС да се спре проверката, преди обаждането. Защо той ще се отчита за решение на ВАС, ако не е монтирано“, запита се Марковски.

Той коментира и делото на Иванчева и отметналия се от показанията си Дюлгеров. По думите на юриста Петко Дюлгеров не е единственият свидетел по това дело. Дюлгеров на следствието казва „Да, искани са за едни 250 хил. лв.“. но се споменава за онези 500 000, за които прокуратурата казва, посочи Марковски.

„Единственият свидетел на обвинението е Ваклин, който казва, че е искана тези пати. Истината е, че пари не са взети. Дюлгеров не си отмъщава. Той е излезнал вече от състоянието на притеснение и ужас“, посочи Марковски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!