Очакваме в 17 часа тази среща. Най-важното е какви са плановете на Мария Габриел. Дали става въпрос за смяна на един човек, или за промяна в прокуратурата, знаете, че трябва да има промяна в Конституцията. Това заяви акад. Николай Денков по повод предстоящата среща между Мария Габриел и ПП-ДБ.

По думите му в момента все още няма нагласи за промяна на позицията на коалицията за подкрепа на кабинет с първия мандат.

"Просто искаме да разберем по-добре от другата страна какво се предлага", обясни той.

Много важно е да знаем не само какво искаме, а как да го постигнем. Добри намерения много пъти са изказвани. Тези задачи са много амбициозни, те повече от 10 години стоят на масата. Това, което искаме, е гаранции", посочи той.

"Защо изведнъж рязко бе променено отношението към Гешев, след като толкова яростно го защитаваха, дали Сарафов очакват да го замени", посочи оше акад. Денков и допълни, че когато човек живее е Брюксел, нещата изглеждат малко по-различно.

 

„Кирил Петков и Асен Василев са в Прага, дано не закъснее самолета, но те от него идват направо на срещата“, допълни Денков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук