"Обсъждаме Министерски съвет, представен от "Продължаваме промяната - Демократична България". Това заяви акад. Николай Денков в ефира на БНТ по повод срещата с ГЕРБ.

Само един човек от ПП-ДБ се яви на нова среща с ГЕРБ, ето кой е той ВИДЕО

По думите му е очевидно, че е необходима подкрепата и на други парламентарни сили.

Добронамереният прочит от наша страна е, че става дума за недоразумение. Когато се гласува за един Министерски съвет, се гласува структура и програма. Очевидно е необходима подкрепата и на други парламентарни групи за дадена програма. Вече има решение на парламентарната ни група, че ще подготвим програма за 18 месеца, защото в тази политическа несигурност, би било нереалистично.

Малко пресилват колегите от ГЕРБ ситуацията, това е тяхно предложение да се действа по този начин. Опитваме се да изградим процес, който да даде резултат. Ако нещо може да се направи е на базата на добронамерена дискусия, ако някой ще поставя ултиматуми, имат пълната свобода да правят всичко, което са решили", допълни Денков.

Според него има противоречие - от една страна ГЕРБ искат да влязат в процеса, от друга казват "вие трябва да сте готови".

"Няма как едновременно и да бъдат част от процеса, и да поставят ултиматуми. Програмата ще бъде обсъдена с експерти", добави Николай Денков.

Той настоя, че никога не е имало промяна в позицията на ПП-ДБ спрямо ГЕРБ.

„В момента имаме възможност да направим нещо, за да не отидем отново на избори“, каза още той.

Атанасова с тежък ултиматум към ПП: Ако до неделя не се представи състав на кабинет, ще...

Припомняме, че както БЛИЦ писа по-рано Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви след срещата, че ако до неделя не им се представи състав на кабинет, ще считат, че илюзията, че може да се говори сериозно за стабилно правителство, не е лишена от смисъл.

"Тоест всичко това за голямата отговорност на някого е било илюзорно", каза още тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук