"Продължаваме да търсим 12 депутати, които да ни подкрепят, оптимистично настроен съм, че ще се намерят. Това не е работа само на премиера, към момента разговаряме само с "Има такъв народ", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Михал Камбарев от "Продължаваме промяната", председател на антикорупционната комисия.

По думите му от "Продължаваме промяната" търсят хора, които са влезли във властта, за да направят държавата по-добра.

"Ситуацията в групата е оптимистична. Правителство на малцинството може да работи, но ако се намерят тези 12 човека става правителство на мнозинството. При "Възраждане" не съм ходил", допълни Михал Камбарев.

Според него кандидатурата на Бойко Рашков е изключително добра.

"Ако намерим достатъчно гласове за бюджета означава, че имаме мнозинство и за останалите реформи. Във вторник ще бъде свикана антикорупционна комисия на която да стартираме процеса по избор на нов председател на КПКОНПИ. Смятам, че ще получим подкрепа", заяви Михал Камбарев.

Той подчерта, че вот на доверие не е коментиран, тъй като в момента има по-важни теми като актуализацията на бюджета, ситуацията на "Капитан Андреево" и кризата в енергетиката.

"Не смятам, че Кирил Петков и Асен Василев са проблем. Не сме тръгнали на избори, на България в момента не са ѝ нужни нови избори", каза още Михал Камбарев.