Бившият евродепутат Александър Йорданов написа коментар в социалните мрежи по повод върховенството на закона. За пример той даде решението на ВАС за ДПС - Ново начало. Както БЛИЦ писа от съда разпоредиха на ЦИК коалицията да бъде регистрирана за изборите на 27 октомври. Ето какво още написа Йорданов:

Много приказки се изговориха през последните години за върховенството на закона. Има ли го, няма ли го това пусто върховенство. Оказа се, че го има. Висшият административен съд е отхвърлил днес мерака на Ахмед Доган и неговите другари, които гражданите наричат вече "дерибеи", да участват на изборите с името "Партия ДПС". И се произнесъл да бъде регистрирана за участие в изборите представляванато от Делян Пеевски "ДПС - Ново начало".

Ето едно решение, което връща вярата ни във върховенството на закона. Но странното е, че политици, които в последните четири години вдигаха огромна врява на тема "върховенство на закона" и клепаха България чак в Брюксел, сега имат вид на препикани мушката.

Личи им, че им е криво. Сякаш някакъв неизвестен ни техен сценарий не се е сбъднал. Но защо? Нима те са се променили? Или толкова много са си харесали за партньор Догановия "обръч", че са готови да забравят за върховенството на закона? Лошо, много лошо, ако е така.

На какво ще разчита Ахмед Доган на предстоящите избори. Може би ще разчита партията или коалицията, която ще регистрира със своите другари, да получи един чисто етнически вот. Ако е така това ще бъде опит от негова страна да взриви етническия мир у нас. Нима политиците от ПП и ДБ биха одобрили такова поведение? Защото съм сигурен, че ГЕРБ-СДС не биха го одобрили.

Няма съмнение, че регистрираната вече за участие в изборите "ДПС-ново начало" с лидер Делян Пеевски ще търси далеч по-широка електорална подкрепа и със самото си явяване на изборите ще защити междуетническата толерантност, съжителство и евроатлантическа ориентация които са ценност на българската демокрация.

И в заключение. След изпитото огромно количество марков алкохол е добре във всяко отношение, включително и за здравето, т.нар. политици от Сарая да глътнат малко студена водица. Помага, ободрява и освестява. Действа като върховенство на закона.