„Ако погледнем статистиката, в годините има много повече бягства и отклоняваме от режима. За мен има един много съществен казус. В последните години много се либерализираха техните режими. Няма система без пропуски”. Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Нещо изненадващо се случи в ефира на Канал 3 (СНИМКИ) 

„Рано или късно и Радослав  Колев ще бъде заловен. Трябва да се види къде са пропуските и да се изчистят. Не се е случило кой знае какво, в големите държави има повече такива случаи. До колкото разбирам самият затвор преценява до колко самият затворник би избягал. Трябва да се анализират пропуските в системата. На вота във вторник при един нормален диалог може да излязат и полезни неща. Каквато и система да измисли, това са затворници, които би направили и саможертва, за да измислят начин да избягат. Когато човек няма какво да губи, трудно ще го спреш”, категоричен беше той.

„Комплексна е оценката на работата на Цецка Цачева. Безспорно има своите пропуски. Мисля, че тя си върши работата съвестно. В крайна сметка не винаги всичко може да се разпише от всяка гледна точка. МВР правят всичко по силите си, за да заловят и другия избягал затворник. Мисля, че министърът на МВР се справя добре. Със сигурност системата трябва да се реформира. Не съм специалист, но със сигурност има пробойни. Тази система е много трудна и не може с резки промени, а трябва лека полека”, сподели депутатът от ГЕРБ.  

Ако в друга ситуация на вота имаше дебат, биха излезли хубави решения. Аз съм сигурен, че няма да излезе позитивен резултат, а ще са критики, но правителството няма да падне. Всеки трябва да си носи оставката да му стърчи от джоба. Нищо в живота не е черно и бяло. Не е лесно да се управлява. Само човек, който смята, че е безгрешен, може като вземе решение да каже, че то е крайно”, каза  Александър Ненков.