„Имаме работеща парламентарна група. Имахме моменти, в които нямахме заседания, но напоследък имаме заседание. Мир и любов цари по начина, по който ние "Обединените патриоти", можем да го правим. Ние, и трите партии, сме заредени с много енергия и тази енергия дава отражение”. Това обяви в предаването „Денят на живо” по Канал 3 депутатът от „Обединени патриоти” от квотата на ВМРО Александър Сиди по отношение на ситуацията в коалицията и непрестанните скандали, свързани с нея.

„Очевидно имахме грешка в комуникацията. И проблeмът реално е чисто медиен. Но вътре в самата група не сме имали проблеми. Не сме имали проблеми на ниво народни представители. Проблемът е, че нашите лидери си говорят през медиите. И всичките тези идеи от последните дни може би първо трябваше да бъдат поставени на коалиционен съвет. За да се стигне и до това предложение на Волен Сидеров за оставката на Красимир Каракачанов, което не бе искане, а приятелско предложение”, заяви депутатът.

„Фактът е, че Валери Симеонов, който свърши немалко работа, бе атакуван не заради работата си, а заради езика си. По същия начин г-н Каракачанов бе вкаран в един скандал с паспортите.

Малката коалиция търпи щети, защото опозицията, така и не можа да се позиционира, създава скандали и това се отразява на по-слабия в управляващата коалиция, разбира се.

Вътре в групата проблеми няма, мир и любов разбира се няма, защото не сме се събрали да се обичаме”, каза още Сиди, като изтъкна, че най-хубавото нещо, което се е случвало в патриотичното простраство е именно обединението между трите партии.

И отново изтъкна, че проблемите в партиотичната коалиция се дължат на неправилна комуникация.  Той видя и нещо положително в скандалите, а именно, че по този начин „Обединените патриоти” са интересни на обществото.

Сиди  смята, че в голяма степен малката коалиция става жертва и на медийни спекулации.

„Ролята на медиите е да отразяват истината. Нито един от лидерите не тръгва да обяснява, че има проблем по отношение на парламентарната група, брой депутати и т.н. Затова трябва да бъдем внимателни и защо трябва да ходим по студията, за да обясняваме, че проблеми няма. Медиите трябва да отразяват истината такава, каквато е, а не да правят спекулации”, изтъкна Сиди  и припомни, че ВМРО са инциирали кампания за борба с фалшивите новини и обясни, че е трудно да бъдат опровергавани всички спекулации.

„Оттук нататък трябва да решим какво правим нататък. Да излезем и да чуем какво искаха тези, които протестират. Защото в последните дни имаше много странни искания, но имаше и конкретни такива, като например тези на майките на деца с увреждания”, каза депутатът.

Относно очакванията си за работата на новия вицепремиер Марияна Николова, която ще замени Валери Симеонов той коментира:

„Очаквам да продължи с политиката на Валери Симеонов. Смятам, че той направи много добри неща, но големият проблем бе изказът му. Дори и за проверките в заведенията по морето бяха осмивани, но все пак действията му бяха одобрявани. Така че не очаквам резки промени.

Александър Сиди обяви и че „Патриотите” отново ще предложат да бъде преразгледан Закона за местните данъци и такси и по-конкретно частта за новия данък върху автомобилите. Сиди изрази мнение, че президентското вето върху закона ще бъде отхвърлено от парламента, но все пак те искат преразглеждането му.

„В крайна сметка чухме какво казват хората. Затова ще говорим с ГЕРБ и ще се опитаме да направим предложение да направим бонификация за по-екологичните автомобили, като тези за хибридните автомобили или тези с газови уредби”, заяви Сиди.