До масова бежанска вълна към българската граница няма да се стигне. Разчитаме на това, че в действията на Турция все пак има и разум. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.
 
Сирийският конфликт има решение само по мирен начин, само чрез преговори, само в рамките на резолюцията на ООН. Друг вариант към момента европейските политици не могат да измислят, смята той.
 
„България като гранична държава с Турция, не трябва да бъде основен „дразнител” на сегашната власт в страната. Необходими са повече дипломация и запазване на политическо самообладание”, каза още той.
 
Йорданов допълни, че другият вариант е да се подпалва световна война. По думите му не трябва да се забравя първоизточника на конфликта в Сирия – а именно вътрешните отношения и фактът, че в Дамаск остава да стои политик – диктатор.
 
САЩ и Русия също са стресирани от ситуацията, каза още евродепутатът. По думите му ЕС разчита, че в действията на Турция все пак има и разум.