По темата за Чернобил пиша поне от 30 години. Хората на изкуството са длъжници на младите, за да разкажат за времената, в които от БКП скриха истината от българите. Това заяви избраният от евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Категоричен противник съм на строителство на АЕЦ “Белене”. Сериалът "Чернобил" ни показа, че такива централи не са добре за живота на хората", каза още той.

"АЕЦ "Белене" не е нужна на България. А тези руски реактори, които държавата е закупила, бих ги подарил на Китай или на Венецуела", разкри Йорданов.

"Русия винаги крие истината - тя крие истината от своя народ, какво остава за други народи. Това е моето мнение, а аз съм се борил за това всеки да може да изказва мнението си", допълни избраният от евролистата на ГЕРБ и СДС.

"Няма политици, които да са изолирани за критиката. Борисов е успял български политик, а критиката, която сме му отправяли, е свързана с несъгласие с определени политики", завърши Александър Йорданов.