"Продължаваме промяната" избледнява, засилва се авторитетът и ролята на "Демократична България". Голяма част от симпатизантите на ДБ са дълбоко разочаровани от ПП. В това обединение лидерството трябва да се придвижи към Христо Иванов, така би било здравословно. Това заяви в предаването "Офанзива" по Нова нюз културният антрополог Харалан Александров.

"Очевидно започваме да изпадаме от европейския си път, имаме проблем със Шенген, вероятно ще се провалим и за еврозоната. Способността да се конструират бъдещи проекти изведнъж изчезна. Политическото време, в което живеем е от днес за утре или до другиден най-много. Никой не се ангажира да произведе обща картина за бъдещето. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори", обясни Александров.

Според него е притеснително, че все по-масови стават твърденията, че нищо не зависи от България.

"Това е причината за апатично и депресивно състояние на духа у хората. Всеки участник в парламента направи най-доброто, за да изпълни своята задача с цел предизборна реклама. Това НС функционира повече като подготовка за следващи избори. Толкова сме фрагментирани, че имаме нужда от стъпка към обединение, затова Кирил Петков е прав. Трудно ще е да се обединят с ГЕРБ за проевропейско управление", коментира той. 

По думите му рейтингът на президента бележи устойчив упадък.

"Най-накрая отговорността съвпадна с властта и хората разбраха, че Радев управлява. Всичко, което се случва в държавата вече е персонална отговорност на президента, отколкото на служебното правителство", посочи Александров. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук