Партия "Демократи за силна България" (ДСБ) решава дали да се яви заедно с "Продължаваме промяната" на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Около 12 ч. в събота още се събираха делегатите на Националното съвещание на ДСБ.

Преди да започне форума председателят на партията Атанас Атанасов каза, че се надява да получи мандат за общо явяване на "Демократична България" на предстоящите парламентарни избори на 2 април, тъй като си поставят целта да са първа политическа формация.

Причината – защото, по думите му, е важно кой ще управлява България преди местните избори в късната есен.

Атанас Атанасов смята, че това не бива да е служебно правителство, не бива и да е партия ГЕРБ, за да може да се противопоставят демократичните сили на порочните модели на корупция по места. Всички знаете за какво става въпрос, добави той.

Запитан за коментар на казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред негови съпартийци, че с износа на оръжие, който стана явен по време на управлението на Кирил Петков като министър-председател, някои са забогатели с един милиард евро, Атанас Атанасов припомни, че е бил част от делегацията на Кирил Петков в Украйна, когато се проведе и среща с украинския президент, а той е благодарил, като е казал: Благодаря на българското правителство, че не пречи на страната ни да осъществява контакти и търговски отношения с вашия военнопромишлен комплекс.

Очаква се и Кирил Петков да присъства на Националното съвещание на ДСБ, както и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От "Продължаваме промяната" преди седмица дадоха мандат на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговорите за коалиция с "Демократична България", част от която е и Демократи за силна България. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук