Предстои да видим дали може да се изгради ново мнозинство около тройната коалиция. Това заяви социоложката Боряна Димитрова в ефира на bTV по повод политическата обстановка у нас.

От своя страна Добромир Живков посочи, че преходът, през който преминаваме на смяна на политическия елит, още не може да свикнем с него.

"Дори правителството да оцелее, дори да видим новите министри, дори да има ново правителство, това няма да доведе до стабилност, дори и едни нови на есен, няма да доведат до политическа стабилност", смята той.

"Още миналата година заявих, че прекалено близкото сътрудничество до Продължаваме промяната и Радев е едно късогледство", допълни Димитрова. "Колкото по-рано се развиваха едни ценностни разломи – войната, ветото на Северна Македония, те ставаха видими. Дълбоките противоречия бяха замитани под килима. Сега чуваме от ПП същата риторика към Радев, каквато беше по отношение на ГЕРБ. За мен беше въпрос на време. Стратегическа грешка на ПП беше, че не намериха свой стратегически съюзник", смята Димитрова.

Тя допълни, че всички проведени социологически изследвания са правени преди тези размествания на пластовете и са малко за вчерашен вестник.