Нямам информация някой да е приел. Ако има такъв, то това не е съгласувано с коалицията. Ние ясно заявихме, че не участваме в този служебен кабинет. Той е на ДПС и на ГЕРБ. Това заяви в ефира на Нова телевизия Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

По думите му със сигурност Главчев ще държат да има такива лица, от гледна точка на това да ги използват за алиби. "Сигурен съм, че са отправили покани към наши министри, но вечен е техен проблем дали са приели", каза той.

Ананиев посочи, че вчера е видял покана изпратена до Кирил Петков и Атанас Атанасов за 9:30 ч днес да присъстват на консултациите при президента и припомни, че това се случва за първи път след новата конституция.

Тези консултации в случая са малко проформа, защото кабинетът е вече готов", каза той.

"ДАНС отказа информация на премиера. Когато има такава акция си има режим на информиране, а тя му беше отказана.

Притесняваме се, че излиза информация, че "Пътя на копринката" е минавал през митниците. А резултатите колко ефективно работят те има и те са налице", коментира Ананиев по отношение на арестите и обвиненията в Агенция "Митници".

По думите на му дори и да се бяха разбрали с ГЕРБ и да съставят правителство, пак щели да предложат да се направи комисия за разследване на проекта "Турски поток".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук