Защо с Карадайъ целувате ръката на Ердоган? Каква е цената за това състезание за любовта на Реджеп Тайип Ердоган? Това написа в официалната си страница във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО и водач на листите на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ -  ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в Благоевград и Варна Ангел Джамбазки. Поводът е видеоклип в социалната мрежа от официалния профил на Борисов при посещението му днес в Турция.

Този клип повдига въпроса какво прави Борисов при Ердоган?


Въпросът на Джамбазки е резонен, предвид доста услужливите изказвания и визити на родните политици, последните месеци.
Вече е изключително смущаващо да се наблюдава как половината български политици ходят в американското посолство, а ГЕРБ и ДПС направо отиват при Ердоган. През това време се появяват и едни, които развяват белите си знамена пред Москва, отсича още Джамбазки.
И допълва категорично:
В България вече явно има едно-единствено – независимо политическо пространство: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. Въпросът вече е: България или чуждите столици.

Нека Ви припомним и наскорошното посещение на председателя на протурската етническа партия ДПС Мустафа Карадайъ при резидент на Ердоган, по време на която той нарече Турция своя родина, а българските земи техни изконни.

Какво по-точно правят всички български политици извън БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, питаме ние от ВМРО? Защото единствени ние отстояваме националния суверенитет и браним Родината си от всички опити за чужда намеса, асимилация и вече безконтролно претопяване чрез гласовете от Турция, подарени на ДПС от „демократите“, „мутрите“ и шоумените 45-ото НС.

Чрез агресивните опити на неолибералите за отнемане на идентичността, културата, ценностите и религията ни. Чрез всевъзможните канали за натиск за извращаване на нормалното и подмяната на традиционното семейство от баща – мъж, майка – жена и техните деца, с нещо различно, доста грозно и плашещо?

Всичко това е чуждопоклонничество и национално предателство. И това трябва да спре!

Прилагаме и позицията на Джамбазки, публикувана във Фейсбук страницата му:

Какво прави Борисов при Ердоган?
Моят добър приятел и верен брат, Бойко. Така Реджеп Тайип Ердоган нарича доскорошния премиер Борисов, докато говорят за миграционната политика. Борисов отваря ръце за прегръдка, но Ердоган просто му посочва къде да застане. Накрая се поздравяват с лакти на фона на обещание, че българските мюсюлмани са мост между България и Турция. Сякаш мюсюлманите у нас са някакво дялово участие на Анкара у нас. 

Това се вижда на кадри, разпространени от самия Борисов – явно от днешна среща в резиденцията на турския президент. Питането е какво точно търси Борисов от Ердоган в този момент.

Вече е изключително смущаващо да се наблюдава как половината български политици ходят в американското посолство, а ГЕРБ и ДПС направо отиват при Ердоган. През това време се появяват и едни, които развяват белите си знамена пред Москва.

Това ли ще е вече българската политика: разделена между три столици?
А през това време у нас олиото и картофите са поскъпнали с близо една трета, газът – с 10%, парното – 16% и т.н. Но никой не обръща внимание как ръководената от демократите КЕВР проспива поредното поскъпване на живота.

През това време ЦИК вдига рамене и признава, че в Турция машинно гласуване я има, я не. За да не се затормозява ДПС допълнително и за да му е по-лесно да се възползва от четворно повече секции, които „партиите на протеста“ му осигуриха.

През това време се прекрояват намеренията ни за Македония и се говори за бързо влизане в еврозоната – без много замисляне, без парламент и без народът да иска каквото и да било от това.

В България вече явно има едно-единствено – независимо политическо пространство: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ. Въпросът вече е: България или чуждите столици.

Ние, българите, трябва да преценим на коя страна заставаме. На страната на собствения суверенитет, чест и достойнство. Или на страната на срама.