Предстои проверка за достъпа на плажа в Черноморец. По Конституция трябва да има пешеходен достъп до плажната ивица. Никъде не е казано, че трябва да се стига с кола до там. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия.
По думите й тази година има ръст на издадените визи за руснаци. Издадени са 180 000 визи за руските туристи, каза още тя. "Отчита се ръст от 13% на туристите, посетили България от началото на годината. Според данните, отчетени през първото петмесечие на годината, над 2 милиона туристи са посетили страната ни. Ръст е отчетен и във всички големи области", каза още тя.

„В Бургас ръстът е от 18%, във Варна от 23%, Добрич -34%. Това показва, че се работи и стъпка по стъпка за летния сезон, защото това са данни основно от януари до май, а само за април месец ръстът е 26%, а за май той е 14%. В тази насока ние наблюдаваме един устойчив ръст“, обясни министърът.

Ангелкова отсече, че цената за чадър на плажа ще е между 5 и 10 лева. "Може да има и места с цени от по 70 лева за някои плажове, но в нея ще влизат и някакви екстри", обясни тя. "Създадохме Съвет за кадрите в туризма. Разделихме основните стъпки в три основни направления - едната е за образованието и квалификацията", обясни още министърът на туризма.