В бюджета за догодина се подготвят бюджетите на постната пица, които България беше свикнала да гледа 12 години подред. Защото се прави грешна прогноза. На базата на тази грешна прогноза за прогнозират по-малко приходи. В последните 12 години декември месец винаги се оказвахме с много повече приходи, които се решение на Министерски съвет се разпределяха към няколко компании, приближени на властта. Очевидно служебният кабинет се връща към този начин на бюджетиране. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев пред bTV. 

Той заяви, че по меморандума с "Джем корп" България няма да плати нищо. "Никой не може да ни осъди за нищо", категоричен беше той. 

Василев беше оптимист, че антикорупционната комисия ще заработи след изборите. 

"Г-н Добрев директно си призна - те си подготвят коалиция ГЕРБ и ДПС с един или повече златни пръсти, които ги подкрепят", каза той.

Бившият финансов министър, обаче, не можа да даде смислен отговор защо газът трябваше да бъде купуван през посредник - фирмата "Мет". "Булгаргаз", доколкото знам, е правил търгове за тези доставки. Не мога да ви кажа. Питайте "Булгаргаз", питайте енергийния министър", отговори той на въпроса защо "Булгаргаз" не е договорила газ.

По същия начин отговори той и на въпроса дали газът, доставян от "Мет", е руски: "Нямам никаква представа. Има си Министерство на енергетиката, има си "Булгаргаз", те си правят търгове, аз не съм се занимавал с тези неща".

Категорично няма да има коалиция в ГЕРБ и ДПС. Там не бива да се допуска и „Възраждане“, смята Василев. "Това е точно поведение на троянски кон, това е поведение на някой, зад който седят сили, които не са ясно какви са“, добави той.

Той обяви и че няма да управляват и с ИТН.

„Ние в коалиция на кражбата ГЕРБ и ДПС няма да участваме, а това е абсолютно категорично", добави Василев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук