„Днес се навършва точно месец, откакто поканих Асен Василев и Кирил Петков  на Дебат. Целта беше да покажем пред обществото как са отклонявани близо 30% от средствата, които плащаме за газа през посредници, през швейцарски.

Това може да се докаже с документи.. Има фактури, има начин на калкулиране на тази цена. Такъв дебат не се състоя“, това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев.

„Асен Василев цял ден обикалял Хасково и старателно е отбягвал местата, където се намирам аз, да не би случайно да се срещнем на улицата и да стане дебат. Накрая, спокоен, че не са ме засекли, под едно дърво направил брифинг, на който изговорил купища небивалици.  

Най-голямата е, че ГЕРБ щели да намалят пенсиите. Никоя партия в историята на България, никога, не само ГЕРБ, не е имала за цел намаляване на пенсиите“, коментира Добрев.

Според водача на листата на ГЕРБ-СДС, било очевидно, че Продължаваме Промяната са крайно отчаяни.

„Според мен, ПП вървят към четвъртото място в тази надпревара и вадят картата с пенсионерите. Опитват се да изплашат българските пенсионери, за да могат българските пенсионери да се втурнат към урните, да зарежат БСП, и да гласуват за Промяната. Това е целта им от самото начало, не им се получава засега и затова днес е тази опорна точка“, анализира Добрев.

„В тази предизборна кампания всички партии се хвалят, че те са най-способни. Вероятно много от избирателите се объркват кой казва истината. Препоръчвам на българските избиратели да гледат единствено оценката на международните финансови институции.

Те най-добре знаят как се развива държавата. Когато тези институции дават на България дълг на ниска лихва повече пари отколкото й трябват, означава, че те харесват правителството. Означава, че това правителство се справя добре, че икономиката се развива.

Така финансовите институции нямат притеснения за собствените си средства. В противен случай не биха ги дали или ако ги дадат, щяха да го направят на много по-висока лихва“, подчерта Добрев.

Той припомни, че в последния служебен кабинет, преди Промяната, България се финансираше на лихви под 2%. „В края на мандата на Промяната, международните финансови институции дадоха на България дълг на близо 5% - 4.88.

Това показва на прост език, че международните финансови институции писаха „слаб“ 2  на Асен Василев и на неговия съдружник Кирил Петков. България в момента се финансира на два пъти по-високи лихви, отколкото  Хърватия, например. Затова, трябва добре да се мисли преди да се гласува. Оценката е ясна.

Да не говорим, че вчера имаше емисия за 200 млн. лв. вътрешен дълг. Дори не външен. 200 млн. вътрешен дълг са много малък размер на дълга. Това е все едно да отидеш в банката и да изтеглиш 200 или 500 лв.

Това представляват 200 млн. лв. на фона на държавния бюджет и разходите на една държава. Банките не са им дали 200 млн. лв., а 150 млн. и то на близо 5% лихва, която е два пъти по-висока“, завърши коментарът си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасковска област.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук