От партия "Атака" декларират, че не намират смисъл в участието комисия, която да обсъжда промените в изборното законодателство. Досегашните предложения за задължителното гласуване, уседналост най-малко 1 година и премахването на двойното гражданство, които предлагахме неколкократно, бяха отхвърлени от мнозинството и няма никакви индикации, че в последните два-три месеца нещо ще се промени в това отношение, аргументират се националистите.
Мерките биха пресекли подмяната на вота у нас чрез вкарване на автобуси от Турция и използване на гласовете на хора, нямащи общо с България като местоживеене, плащане на данъци и самосъзнание.
Напротив, очертава се масирана фалшификация на изборите и купуване на гласове, както и инвазия на депесарските автобуси от Турция, сочат от "Атака" и отказват да легитимират с присъствието си подобна антибългарска политика, при положение, че не могат да променят регламента. Явно това ще стане, когато "Атака" има мнозинството да го направи, смятат там.
Като цяло безотговорното отношение на управляващата коалиция по отношение на избирателните закони, правят безпредметно участието в подобна комисия. Призоваваме и останалите опозиционни партии в парламента да откажат участие, завършва съобщението. /БЛИЦ