"Никоя от политическите формации не може да каже в момента дали март месец отиваме на нови избори или след една, или две години. Все още се правят опити да се водят разговори въз основа на приоритети и стратегии. И гласно можем да подкрепим ГЕРБ при първия мандат, но зависи от приоритетите, които ще се поставят на масата. Зависи от стратегиите, въз основа на които ще изведем страната от кризата. Ако ги няма тези приоритети, няма кой да подкрепи която и да е политическа формация", заяви Рамадан Аталай от ДПС.

"Ако някой разчита, че е дошло времето, че той единствено ще изкара 121 или 130 гласа и ще управлява еднолично, България не е в това състояние в момента, защото едноличното управление на президента не помага на демокрацията в България. Трябва да направим така че парламентът да си стъпи на крака", допълни Рамадан Аталай в сутрешния блок на БНТ.

Той подчерта, че опитите за съставяне на правителство с първия мандат трябва да продължат. Според Рамадан Аталай е време да се направи коалиционно правителство или такова на приоритетите.

Атанасова с гореща новина за кабинета на ГЕРБ

"Предишната коалиция се разпадна, защото парцелира всяко министерство, нямаше комуникация и контрол от страна на другите партии", добави Рамадан Аталай и каза, че няма как ДПС да няма желание да влезе във властта. По думите му Кирил Петков и Асен Василев искат да вземат отново управлението, за да се опитат да заличат всички безобразия, свързани с енергетиката и пенсиите.

Той коментира въвеждането на новите изборни правила с думите, че доверието в машините вече го няма.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук