Силно е да се каже, че границите на една държава могат да бъдат завладени от частна структура.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Ако има влизане в границата, това означава, че има проверка от няколко институции. Ако всички те са купени и са участвали в цялата тази схема, се питам какво са правели МВР и ДАНС", запита той.

"Ако това се е случвало, трябваше досега да се докаже, защото това сега са хвърлени в пространството приказки", пита още Аталай.

"Управляващите сами вътре си дърпат чергата. Виждате какви неща изкараха ИТН. Явно, че управлението на държавата не е в онзи комфорт, който ни се представяше доскоро“, уточни той.

„Явно е дошло времето за избори, защото на преден план пак се изкарва ДПС, като бустанско плашило. Старият манталитет още от Иван Хаджийски – кой е най-виновен, по всяка вероятност малцинствата“, каза той.

Политикът бе помолен да коментира истеричното изказване на Асен Василев, в което казва, че политиците от ДПС са богати. Аталай запита дали Василев е беден или Петков или пък министър Събев: „Някой от тях от село ли дойде сега? Тяхната логика и изказ от трибуната е само с една цел – да вдигнат националистическия вот.“, каза той.

„Не може от 12 години да не сме в управлението и да ни наричат мафия. Ние има посочваме грешките и им помагаме“, подчерта Аталай.

По думите му в момента има разложение на управляващото мнозинство. Той укори постъпката на Кирил Петков за търсене на народни представители.

Според него Петков действа безпринципно.

„Трябва да се мине през избори, защото това, което се случи през последните 6 месеца, показа, че Петков и Василев не са в състояние да управляват тази държава. В последно време и президентът активно участва в процеса, като неговите изказвания в последно време са обвинителни към премиера, нарича го куриер“, заяви Аталай

„За да си куриер обаче се иска голяма отговорност, а не мисля, че ПП могат една пратка да оставят докрай“, каза той.

Аталай не пожела да даде оценка на изказванията на президента от последните дни: „Той отгледа едно отроче и то след 6 месеца се изплю върху него. Явно и неговите нерви вече не издържат“, каза той.

"Когато един път те хванат в изневяра, доверието вече изчезва. Дори и да не мине вотът  на недоверие, нещата няма да се променят", завърши той.