"В очакване сме на финалния вариант на коалиционното споразумение, за да може то да мине през съответните партийни органи на партиите, участващи в бъдещата коалиция, и да вървим към окончателното подписване на споразумението." Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в "Тази сутрин" по bTV.
 

"Имахме готовност във вторник да свикаме нашия Национален съвет, тъй като всички наши забележки по споразумението бяха изчистени. Разбрахме,  обаче, че нашите партньори имат още неща за доизчистване. Надявам се днес до обяд да имаме окончателна готовност", коментира той.
 
Зафиров потвърди, че всяка от трите партии ще подпише двустранно споразумение с "Продължаваме промяната".
 
"Още на експертните групи се видя, че всички разногласия са оставени на втори план и вървим към окончателно споразумение. Хубавата новина е, че българските политици са напът да не стоварват още една криза на българското население", каза още Атанас Зафиров.
 
"Най-важната задача сега е започване работа по Бюджет 2022. В него са заложени изключително големи очаквания за социална справедливост. БСП ще бъде гарант за реализиране на всички тези политики, които да запазят социалния мир в държавата и да гарантират просперитет на българското общество", заяви заместник- председателят на парламентарната група на "БСП за България" Иван Иванов в предаването "Здравей, България".

В ефира на Нова телевизия той определи като неотложно преодоляването на социално-икономическата и здравната криза, и недопускането на поскъпването на тока за битовите потребители.  
 
"В тези преговори ние дадохме своята експертиза и принос за  изготвянето на текстовете на коалиционното споразумение. Когато то бъде готово в окончателен вариант, ще бъде свикан нашият национален орган, за да бъде одобрено", посочи Иванов.