"Както по време на преговорите, така и в бъдещото управление БСП ще бъде гарант за стабилност, предсказуемост и морал". Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БСП и на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Стартът на новото Народно събрание трябва даде ново начало на България", категоричен бе той.  По думите му новото управление ще има няколко основни цели - сформирането на стабилно работещо мнозинство, стабилно управление и приемането на важните закони като Бюджета за 2022 г., овладяването на кризите.

"Една от целите трябва да бъде и разграждането на модела "ГЕРБ", връщането на демократизма и парламентаризма в страната. Това може да стане само с работещи институции", каза още зам.-председателят на БСП.
 
 "Коалиционното споразумение трябва да бъде подписано преди обсъждането на имена за състава на Министерски съвет. Това заяви от своята страна в ефира на БНТ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Христо Проданов.

По думите му за левицата са важни политиките, мерките, които ще предприеме правителството с конкретни идеи, конкретни ангажименти от всички участници в коалицията. "Така ще има сигурност, че това, за което сме се договорили, наистина ще се случи", подчерта социалистът.
 
Според него най-лесно е да се търсят различията, а целта на преговорите е била да се намери това, което събира 4-те партии. "Ще направим всичко, което е правилно и разумно, в полза на гражданите", каза още той.
 
Проданов подчерта, че нагласата е за пълен мандат на правителството, което ще бъде съставено. "Реформите, които предстоят са тежки и няма как да станат за месеци. Ние се отнасяме отговорно към ангажиментите, поети към хората", каза още народният представител.