"Следствието приключи, забравете" - това е според депутата от ДСБ Атанас Атанасов мотото на вчерашната акция на прокуратурата, с която официално бе закрито разследването на смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС - Ахмед Емин. Бившият шеф на контраразузнаването не вярва на обявените заключения. Според него властта всячески се мъчи да оневинява и да предпазва от скандали ДПС.
Моментът за прекратяване на разследването е внимателно подбран, посочи Атанасов - достатъчно отдалечен от самото събитие, далече все още и от изборите.  Няма обаче отговор на въпроса защо никой не е разследвал версия за убийство. Основания има достатъчно. Генералът припомни и друг подобен съмнителен случай, при който върху оръжието на престъплението не са открити дактилоскопски следи - приетото като самоубийство прострелване на шефа на архива на разузнаването Божидар Дойчев през 2006 г.
"Ужаси ме това, което прочетох тогава в материалите от разследването", каза Атанасов. "Какво означава да няма отпечатъци по пистолета? Че човекът се е гръмнал и след това е изтрил следите ли?"
Депутатът припомни изказването на директора на полицията Павлин Димитров, който още в деня на инцидента го обяви за самоубийство. Непрофесионално е било според него и изявлението два дни по-късно на главния прокурор - че очаквал до дни разследването да приключи.
Атанас Атанасов цитира прихванат разговор на наблюдаван от службите на има Сали, който казал: "Разбрах от Касим, че онези 140 хиляди са отчетени на Ахмед Доган". Материалите са от дело, което се води "срещу неизвестен извършител". Защо да е неизвестен, пита депутатът. Ясно е кого е трябвало да разследват.
Остава неизяснено според него и предсмъртното писмо на Емин. Съмнителен е фактът, че при първоначалния оглед на местопроизшествието - когато всичко се обръща, не са го намерили. Какво означават думите "Не съм предател на родината"? Значи е имало такива обвинения.
Искат всичко да бъде покрито и забравено, обобщи оценката си депутатът от ДСБ. /БЛИЦ