"Сам да създаваш проблеми и да предлагаш начин за решаването им, като имаш на кого да си го изкараш. Това е управленски трик, стар колкото света. Нищо ново под слънцето, въпросът е доколко хората са забравили и дали този път ще се хванат на въдицата", твърдият в коментар представители на Атлантическия съвет на България, цитирани от Епицентър.

Както предвидихме, няма да има оставки на провалени министри.

Кацаров ще си стои, докато корабът продължава стабилно да потъва. Янев го скриха днес, с надеждата да отнесе по-малко негативи. Направо го скатаха. А именно той като министър-председател е отговорен в крайна сметка институциите да действат координирано и адекватно. Стои встрани, все едно не е глава на правителство, а някакъв изпълнителен секретар.

Въведоха зеления сертификат, без преди това премиерът да каже на хората защо това е важно и трябва да се направи и с какво тази мярка ще ни помогне. Вече стана ясно на всички, че го въвеждат "под пАра" и под паника и затова на хората не бе дадено достатъчно време, за да се подготвят. И настъпи хаос.

Най-важното - нямаше кой да застане пред народа и ясно да обясни защо се въвежда сертификатът, както и защо е важно хората да изберат ваксините. Никакъв го нямаше премиерът, а това е точно негова работа. Вместо това слушахме объркания министър Кацаров, а тази основна мярка против разпространението на вируса се възприе като административно и насилствено наложена. И естествено, подбужда съпротива.

Никакъв го нямаше премиерът Янев и в сряда, когато чак до пет без една минута следобед държаха в неведение родителите на десетки хиляди малки деца дали на следващия ден ще ходят на работа или не. И най-важното - до кога децата ще останат да учат онлайн, защото това се отразява крайно негативно на нормалния учебен процес. Яснота никаква.

До последния момент държаха в напрежение хората, защото Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката нещо не са си били говорили помежду си и не се координирали за точния ден на затварянето на училищата, което стана "от днес за утре". Премиерът не само липсваше в този ден, но и никой даже и не забеляза, че отсъства.
А дезориентираният Кацаров стоеше и ни гледаше от екраните, разбира се по неволя, като Матросов на амбразурата

Сега Румен Радев говори за връщане на учениците в клас като първи приоритет, след като министрите на здравеопазването и образованието сътвориха тази каша под "зоркото отсъствие" на министър-председателя. И при липсата на лице-авторитет, което да комуникира ефективно с хората.

Същата работа е и с тестовете - ще се плащат ли от работещите или не? Пак не са го догледали и тепърва ще го доработват.
Явно кашата е толкова голяма, че не смеят засега да разширяват приложението на сертификата и към други места.

Управлението на здравната криза от служебното правителство е от ден за ден, хаотично и неадекватно. Започва да заприличва на играта "тука има, тука нема".

Какви генерали са Радев и Янев, след като допускат такъв хаос при управлението на тази здравна криза!? Нали са военни? Не знаят ли те какво е планиране? Тази криза всеки ден отнема много човешки животи! Да не смеем да си помислим как биха действали двамата генерали, ако сме във война...