Бившият шеф на "Пирогов" и кандидат-депутат от ГЕРБ проф. Асен Балтов зададе няколко въпроса на президента Румен Радев за коронавируса. Повод за това е съобщението, че държавният глава свиква служебните министри на среща, заради обстановката с пандемията у нас. Ето какво написа проф. Балтов в личния си фейсбук профил:

Разпространението на вируса в България е извън контрол

От началото на пандемията никога не сме регистрирали толкова много заразени в НЕДЕЛЯ, когато обикновенно броят е нисък. Тази седмица, без още да е приключила, е абсолютен рекордьор по брой нови случаи759 болни са починали за 6 дни! Близо 7000 са в болница.

На този фон кандидат-президентът Румен Радев прекъсвал кампанията си, за да се срещне с министри заради кризата, казват от пресцентъра му. Ама защо чак сега, господин кандидат-президент!? Какво чакахте? Нали Стойчо Кацаров се справяше добре ? Какво се промени през последните 4 дни?

Забравихте ли, че сте действащ държавен глава до януари 2022 и като такъв до тогава носите отговорността за действията на вашето служебно правителство
Време е за строги меркиКацаровта версия на "зелен" сертификат няма да спре стихията

Кацаров щял да наложи пълен локдаун, ако болниците изчерпат капацитета си.
Нека днес той и Румен Радев имат предвид, че след въвеждане на строги рестрикции, първото облекчение се наблюдава след 10-14 дни. За периода от локдауна до "отлива" къде ще се лекуват пациентите?

Да транспортираме болни към болници в чужбина?! На това ли разчитаме? Това ли трябва да ни успокои?