Не е тайна за никой, че партия "Има такъв народ" от самото си влизане в политиката подкрепя Румен Радев да остане докрай в президентската институция, както е записано в Конституцията - до два мандата. Според Станислав Балабанов проектът за нов върховен закон на държавния глава не означава отказ от това да бъдем парламентарна република.

"Това, което се случи на площада пред фонтана на президентството прерасна в една обща енергия за промяната. Ние като коалиционен партньор пак като юмрук, в името на отбора продължаваме напред"- така депутатът от ИТН разкри замисъла на Румен Радев да се състави правителство, след двата къси мандата на парламента и отказ да се поеме отговорност от партиите.

"На няколко избора българските граждани поискаха промяна, това е бавен процес. Ние като правителство трябва да си свършим работата пред обществото. България е парламентарна република, просто трябва да върнем доверието в институциите" -  така Светослав Балабанов разкри какво да очакваме от правителството на Кирил Петков.



Пред БЛИЦ  Светослав Балабанов обобщи защо са казали "да" на кандидат- президентската двойка, която за първия си мандат получи значителна подкрепа от Корнелия Нинова и БСП.

"Румен Радев и Илиана Йотова изпълниха със съдържание президентската институция. Държавния глава не се е фиксирал в Бойко Борисов, когато има факти, логично е президентската институция да ги показва пред обществото и да заема позиция, защото минахме през много кризи".


Като депутат избран от Перник Балабанов не пропусна да спомене намесата на президента за водната криза, но умишлено си замълча кой достави тръбите и се отзова на призива на местната власт. Което е доказателство, че между Борисов и Радев отдавна няма диалог, и то по обясними причини.

"Заради водната криза в Перник през 2020 година той свали доверието си от правителството, излезе и пред хората каза, че в България се гори чужд боклук . Неща, които се замитаха".

На протестите се видя, че Румен Радев има огромна гражданска подкрепа, какво по- хубаво от това да излезеш с вдигнат юмрук и да изразиш гражданската си позиция.

Припомняме, че като репортер на телевизия 7/8 Станислав Балабанов отразяваше протестите на "Дондуков" 2.

Промените се отразиха положително и на личния живот на Станислав Балабанов, който се врече във вярност на Лилия Стефанова, която е вокалистка на Куку - Бенд.