"С тяхната финансова политика ("Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ бел. ред.) и особено действията на Асен Василев като финансов министър е главният виновник за това инфлацията да е толкова висока в България, финансовата криза да е толкова дълбока в държава, и виждаме как в момента двете партии имат готовност да управляват, ами са договорили и политически кабинет, въпреки призивите на една по-голяма част от парламентарните групи в този парламент, които предлагахме, включително и ние, по-скоро експертен профил и експертно правителство, равно отдалечено политическо, за да извади държава от кризата.

Срамувам се да ви кажа право, защото с лека ръка "Продължаваме промяната“ излъгаха над 600 000 българи, които се подлъгаха да гласуват за тях, и резултатите няма да са хубави. ".

Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов ефира на Радио "Фокус". 

Според него в момента сме на прага на едно новосформирано правителство "на лъжата и на алчността, едновременно комбинирано, защото едните бяха създадени с идеята да премахнат другите, арестуваха Бойко Борисов преди една година и се възмущаваха как главният прокурор им пречи, за да го вкарат в затвора, сега ще управляват с Бойко Борисов и най-вероятно ще го пазят от главния прокурор, за да не го вкара", каза още той.

Балабанов отново потвърди, че "Има такъв народ“ в тази ситуация ще бъде опозиция.

"Ние няма как да допуснем държавата да продължи да бъде управлявана от Асен Василев, защото няма какво да се лъжем, академик Денков, който стана академик докато беше депутат, а министър-председателската му функция в бъдеще е само фасада – реалният министър-председател според мен ще бъде Асен Василев, и това е абсолютно опасно за държавата като ефекти, ще бъде срутено според мен много бързо", каза още Балабанов. 

Относно идеята за ротация Балабанов каза, че според него този вариант е противоконституционен в рамките на нашата парламентарна демокрация.

"Това е абсолютна глупост на прост език и е някакъв ход, договорен само и само, в името на това: заедно ще управляваме, обаче ще казваме на хората, че ние нямаме нищо общо с другите, в интерес на това общество нещата да се развиват.

Това са пълни глупости, казвам ви, давам ви пример и на вас, като мои колеги журналисти, да им задавате тези въпроси и да ги питате. Когато дойдат вторите девет месеца, хипотетично да предположим, че първият мандат там, първите девет месеца на акад. Денков приключват и идва времето за втория премиер. Това не означава директна смяна", каза още той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук