Евродепутатът Николай Бареков коментира на профила си във Фейсбук „деликатното” състояние на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Както БЛИЦ съобщи, в четвъртък социалните мрежи разпространиха видео от срещата на страните членки на НАТО, на което се вижда как Юнкер се спъва, ходи трудно и губи равновесие няколко пъти преди празничната вечеря в сряда. 

Това наложило президентите на Финландия и Украйна, както и други лидери да се притекат на помощ на 63-годишния еврошеф.

"Благодаря на мистър Юнкер, че нагледно доказа спешната нужда от реформи в брюкселската партокрация. Този аристократ на духа фриволно разкри цялата безотговорна, разгулна и неограничена власт на чиновниците в ЕС, които никой от нас не е избирал", пише Бареков във Фейсбук. 

"Ние дори не познаваме 50 000 скъпоплатена армия, която стои зад гърба му. Разбира се, двама винаги са до него и го държат за ръцете, за да не стане беля. И добре, че беше шкембето на Порошенко, че иначе дядо Юнкер щяха да го вдигат от улицата като средно статистически селски пияница пред хоремага.

Ние, консерваторите от ЕКР, сме най-големите политически опоненти на Юнкер и брюкселската аристокрация. Искаме дълбоки реформи и рязане на чиновнически брюкселски глави. Драстично съкращаване на администрацията. Връщане на властта обратно на избирателите чрез засилване законодателната дейност на Европарламента за сметка на ограничаване на правата на Европейската комисия. В противен случай ще продължат да ни управляват хора, които не познаваме, не сме гласували за тях и не носят никаква отговорност пред никого друг освен пред преките си чиновнически началници и задкулисни брюкселски кръгове по интереси - лобисти, Гей дружинки, соросоидни тинктанкове и тям подобни", посочва Бареков.  

"Като за начало предлагам една резолюция на ЕП, която да препоръча (само това можем) на Комисията да ограничи шампейна в работно време на прекия си началник. Да спрем поне да се излагаме пред чужденците - Тръмп, Порошенко, Ердоган", пише в заключение евродепутатът.