Евродепутатът и лидер на "Презареди БГ" Николай Бареков зададе няколко въпроса в личния си фейсбук профил по повод обединението на Прокопиев с Иван Костов. Ето какво пише той:

По повод “новото” псевдодясно обединение на Прокопиев с Иван Костов искам да попитам:

1. Да започнем с Любимия за БТВ и капиталци въпрос: Кой ще плати масрафа? Прокопиев с крадените милиони ли или нещо кеширано от приватизацията?

2. Каква е идеологическата платформа на Демократична (ограбена) България? Либерално-ляво като прокламираната от Христо Иванов или консервативно-патриотично като тази на старото ДСБ? Щото съчетанието между двете малко прилича на Бай Ганьо при Иречека- може да е либерал, може и консерва. Съобразно келепира.

3. За признаване на еднополовите бракове ли са, тъй както изисква пълната свобода и демокрация или ще се спрат само до варианта “гражданско съжителство” между гейовете и лесбийките?

4. Как така ще са алтернатива на ГЕРБ и Бойко Борисов като до вчера бяха негови (подсъдими) министри, патерици, слуги или се щипеха и ръгаха помежду си кой пръв ще прескочи оградата в Банкя, за да си пие кафето с него и да му се подмазва?

5. Защитата на корпоративния и финансов интерес на подсъдимата олигархия зад Демократична (Ограбена и от вас) България ще бъде ли обявена публично пред обществото или пак по тъмно ще се редят далаверите? Имам и още въпроси от името на питащите граждани, но нека първо чуем дали ще има честни отговори на тези. И понеже народът знае точните отговори - виси само въпросът ще си признаете ли?